Verstoorde lever


Van artisjok is tevens bekend dat het de spijsvertering stimuleert, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en bloedzuiverend werkt. Niet te gebruiken bij: de periode van borstvoeding word verteld omdat het de melkafscheiding remt. Ashwaganda, botanische naam: Withana somnivera gebruikte plantendeel: Wortel, te gebruiken bij: geringe sperma productie impotentie, libido versterkend overspannenheid, burn out futloosheid, uitputting Algemene beschrijving: Ashwaganda is eeen groenblijvende struik met eivormige bladeren die groeit op steenachtige plaatsen en is inheems in azie en Afrika. Vanwege haar doordringende geur word Ashwagana ook wel geur van het paard genoemd. Het zijn de wortels die medicinaal worden gebruikt en ze werkt hoofdzakelijk op het zenuwstelsel en op de geslachtsorganen. Ashwaganda is het meest verjongende kruid dat verouderingsprocessen te lijf gaat en de werking van vrije radicalen remt. Het helpt bij overwerktheid, slaaptekort, futloosheid en uitputting en word ook wel de ginseng van de ayurverdische geneeskunde genoemd. Libido versterkend Ashwaganda versterkt het harmonale systeem en is daardoor goe te gebruiken bij impotentie, geringe spermaproductie en een verminderd libido.

is vermoedelijk een cultuurvorm van de kardoen die van oorsprong afkomstig is uit Afrika en op grote schaal word geteeld in Frankrijk. Artisjok is vooral bekend om zijn bloedsomloop die door fijnproevers als een ware delicatesse word beschouwd. Voor de werking zijn voornamelijk de blaadjes in gebruik van de plant. De plant die de lever beschermt. Het belangrijkste bestanddeel van het blad is de cynarine, een stof die zowel de productie als afbraak van gal door de lever bevordert. Om die reden word het artisjok blad gebruikt voor lever- en galblaasproblemen. Indirect kan zo ook een te trage darmwerking als gevolg van een slechte leverwerking worden bestreden. Artisjok bevat naast cynarine ook nog een tal van andere stoffen die de lever beschermen en levercellen herstellen. Om deze reden kan Artisjok dan ook prima gebruikt worden om na (overmatig) alcoholgebruik de lever te detoxificeren met een reiniging kuur van 2 weken.

Alfalfa wort vaak aanbevolen bij overgangsklachten omdat het tekort aan oestrogeen dat ontstaat tijdens de overgang wordt gecompenseerd door het in de plant aanwezige fyto-oestrogeen coumestrol. Ananas latijnse naam ananas comosus te gebruiken pantendeel: steel. Te gebruiken bij: bestrijding van cellulitis, plaatselijke vetophopingen, sinasapelhuid, verstoorde bloedsuikerspiegel. Algemene beschrijving: deze exotische plant die door oorspronkelijke bewoners nana werd genoemd, is in 1493 ontdekt door Columbus in guaeloupe. De plant wordt ongeveer een meter hoog en is alleen in vochtige kleding warme lucht goed te kweken. De sappige vrucht is met name bekend om zijn zoete smaak. De strijd tegen cellulitis. De bromelaine verspreidt zich over het gehele lichaam en zorgt er voor da de proteïne die werden opgestapeld in het weefsel (meestal te hoogte van heupen, billen en bovenbenen worden opgesplitst in aminozure die vervolgens gemakkelijk worden afgescheiden. De bromelaine verspreidt zig over het gehele lichaam en zorgt er voor da de proteïne die werden opgestapeld in het weefsel (meestal te hoogte van heupen, billen en bovenbenen worden opgesplitst in aminozuren die vervolgens gemakkelijk worden afgescheiden. Het optimaal resultaat wordt bereikt met een kuur van 4-6 maanden. Verstoorde bloedsuikerspiegel, ananas is ook doeltreffend bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

De verstoorde dichter — teylers Museum


Alfalfa, latijnse naam: Medicago sative, gebruik van het plantendeel: bladsap, te gebruiken bij: overgangsklachten, broze haren en zwakke nagels, bloedarmoede, preventie van botontkalking. Afalfa is een winterharde vaste plant die van oorsprong uit zuidwest azië komt. Tegenwoordig word de Alfalfa met kleding name in de gematigde klimaat zones in Europa gekweekt, In Nederland wordt de plant vooral als groenbemester en drachtplant bijenhouderei geteeld. Goed voor haar en nagels, het bladsap van de Alfalfa heeft een hoog proteïne gehalte en bevat naast vitamine en mineralen (calcium, fosfor, koper, selenium, ijzer en zink) tevens aminozuren die het organisme gebruikt voor synthese van eiwitten. Al deze rijkdommen kunnen uitstekend gebruikt worden om nagels te versterken en om broos gespleten of afgebroken haar weer in conditie te krijgen. Ijzersterk, door zijn ijzergehalte is Alfalfa tevens geschikt bij algemene vermoeidheid en bloedarmoede. Een regelmatige inname van Alfalfa helpt bovendien een te hoog cholesterolgehalte en botontkalking te voorkomen.

Anatomie en fysiologie


Onze emoties en energie passen zich aan aan de veranderingen in onze omgeving. Bij storingen krijgt men woede, pijn en humeurigheid. De lever slaat het bloed. Bloed is de fysieke uiting van zelfbewustzijn. Bij een gebrekkige functie krijgt men geen of weinig menstruatiebloed, een bleke en droge huid, gevoelloosheid of een gebrek aan eigenwaarde. De lever regeert de pezen en uit zich in de nagels. Pezen, banden en spieren geven het lichaam vorm. Gebrek in de werking uit zich in spierkrampen, slappe spieren of gelige, gescheurde en misvormde nagels.

De vijf Fasen hebben verschillende onderlinge relaties. Ten eerste is er de scheppende relatie (Sheng) waarbij Water hout schept, hout schept vuur, vuur zorgt voor Aarde, aarde schept Metaal en Metaal op zijn beurt creeert Water. De tweede is de co cyclus, waarbij de nadruk ligt op de remmende en eventuele vernietigende relatie: Water tempert vuur, vuur tempert Metaal, metaal tempert hout, hout tempert Aarde en Aarde tenslotte tempert Water. Elke fase kan men opvatten als positieve, proces georiënteerde kaders, waarbij de 'ideale' kenmerken van elk worden benadrukt. Deze ideale toestanden zijn slechts richtlijnen of doelen voor een evenwichtig en geïntegreerd functioneren.

Ze weerspiegelen ook de relaties en interacties tussen de fasen. Wu xing, hout, vuur, aarde, metaal, water. Seizoen, lente, zomer, overgang, herfst, winter, richting. Oost, zuid, centraal, west, noord, kleur, blauwgroen. Rood, geel, wit, zwart, zintuig, zien, spraak. Smaak, reuk, horen, weefsel, pezen, bloed, spieren. Huid beenderen Cyclus Geboorte Groei transformatie verzamelen Opslaan Klimaat Winderig Warm Vochtig Droog koud sojamelk Smaak zuur Bitter zoet Pittig zout Vloeistof Tranen Zweet Speeksel Slijm Urine Emotie woede Vreugde Zwaarmoedigheid, zorgen Verdriet Angst Orgaan lever Galblaas Hart Dunne darm Pericard Drievoudige verwarmer beatrix Milt maag Longen.

Afvallen: Echt Wondermiddel Of Grote Onzin?

Aarde zorgt voor balans, zorgzaamheid en verantwoordelijkheid. De metaal fase betekent het begin van de afbraak, immers na het hoogtepunt volgt altijd een teruggang. Metaal staat voor de vruchtdragende en gerijpte fase. Een kenmerk van Metaal is ook het inzicht, de wijsheid. De qi wordt door Metaal gereinigd, geraffineerd. Water tenslotte is het afscheid lunch en het afsterven van het oorspronkelijke idee. Het betekent verdriet maar ook de kans voor een nieuwe stap. Berusting en het besef van een nieuwe kans vloeien voort uit aanvaarding, door de angst om te buigen in nieuwe kansen, ofwel de hout fase.

Blood in, urine (Hematuria) causes

Het groeit onstuimig vanuit de aarde en is vol leven, buigzaam en naar boven gericht. De qi wordt opgewekt en gestimuleerd. Na hout komt vuur, het stadium van enthousiasme waarin vol overgave gewerkt wordt aan de realisatie van het doel. Vuur kent volop energie en geestdrift. Vuur is de krachtige groei. De qi wordt tot circulatie gebracht. De aarde fase is het moment waarop er achterkantjes rust komt en alles een evenwicht vindt.

Voorkeur gaat uit naar: de middag, winter, koude, zoute smaak en de kleur zwart. Vuur regeert het hart, dunne darm, tong, bloedvaten en spraak. De emoties die het overbrengt zijn opwinding en blijdschap met mogelijke stemmingswisselingen. Voorkeur gaat uit naar het midden van de dag, zomer, hitte, bittere eten smaak en de kleur rood. Aarde regeert de milt, maag, spieren, mond, lippen en de smaak. De emoties die het overbrengt zijn zich zorgen maken en piekeren. Voorkeur gaat uit naar: de ochtend, de na-zomer, vocht, zoete smaak en de kleur geel. Aan het begin staat de hout fase, het moment waarop een idee geboren wordt. Hout staat voor geboorte, een nieuw begin.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid - wikipedia

De vijf fasen (wu xing welke vaak de "Vijf Elementen" werden genoemd beschrijven de verschillende stadia van ontwikkeling. Metaal regeert de longen, de dikke darm, huid, haar en darmwand de reuk. De emoties die het overbrengt zijn verdriet en bedroefd. Voorkeur gaat uit naar: de nacht, herfst, droogte, scherpe smaak en de kleur wit. Hout regeert de lever, galblaas, pezen, banden en het zien. De emoties die het overbrengt zijn depressie en boosheid. Voorkeur gaat uit naar: de ochtend, lente, wind, zure smaak en de kleur groen. Water regeert de nieren, blaas, botten, schedel en het gehoor. De emoties die het overbrengt zijn angst en bezorgheid.

Verstoorde lever
Rated 4/5 based on 823 reviews