Waarom geen grapefruitsap bij simvastatine


Bij het gebruik van simvastatine 1 keer per dag: duurt het nog meer dan 8 uur voor u de volgende tablet normaal inneemt? Bij de meeste medicijnen kunt u echter zonder problemen een grapefruit eten of grapefruitsap drinken. Mag u helemaal geen. Bij een heel hoge spiegel simvastatine wordt de cholesterol mooi laag. Neemt u daarom dus aub. Geen grapefruitsap zo lang u simvastatine. 10 redenen waarom seks.

opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de knmp niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst. Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen. Vraag het de webapotheker, pijn in de onderrug, hoofdpijn, tintelende handen, spierzwakte, slecht slapen. Vreselijke tabletten., eerste dagen wat last van groeipijnen in de benen, dat verdween geleidelijk. Ik ben blij met dit geneesmiddel.

Ook kunt u gisting spierpijn krijgen. Dit is meestal onschuldig. Ga naar uw arts als u ernstige spierpijn krijgt. Drink geen grapefruitsap zolang u dit middel gebruikt. Dit verhoogt de kans op de bijwerkingen. Veel wisselwerkingen met andere middelen. Laat uw apotheker daarom controleren of u simvastatine veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen, ook medicijnen die u zonder recept heeft gekocht. Niet gebruiken als u zwanger bent. Your browser does not support the video tag. Deze tekst is opgesteld door het.

Grapefruit en medicijnen


Simvastatine verlaagt een aantal bloedvetten, zoals cholesterol, en vermindert aderverkalking. Bij verhoogd cholesterol en bij hart- en vaatziekten of grote kans daarop (bijvoorbeeld door diabetes of hoge bloeddruk). Het sapjes effect op de bloedvetten is na 4 tot 6 weken in oorzaak het bloed te meten. Neem simvastatine 's avonds. Dan werkt dit het best. Door het elke dag te gebruiken, heeft u minder kans op een hartinfarct of een beroerte. In het begin kunt u last hebben van maagdarmklachten, hoofdpijn, duizeligheid of slapeloosheid. Dit trekt na enkele dagen weg.

Afslank supplementen Ondersteuning voor en na het


Sommige mensen die andere geneesmiddelen gebruiken voor jichtaanvallen moeten ook geen extra colchicine nemen. Als je een van deze mensen bent, vraag dan aan je huisarts om je te vertellen over de grootste hoeveelheid van colchicine die je in mag nemen voor een aanval en hoe lang je moet wachten voordat je kleinere preventieve hoeveelheden weer mag nemen. Zorg ervoor dat je deze aanwijzingen nauwgezet volgt. Voor patiënten die grote hoeveelheden colchicine gebruiken, alleen wanneer dat nodig is om een aanval te verlichten: Start met het innemen van dit geneesmiddel bij de eerste tekenen van de aanval voor de beste resultaten. Stop met dit geneesmiddel als de pijn is verlicht of bij het eerste teken van misselijkheid, braken, overgeven, buikpijn, of diarree. Stop ook met het innemen van colchicine als je de maximale hoeveelheid hebt gebruikt die je dokter heeft aanbevolen om in te nemen voor elke aanval, zelfs als de pijn niet wordt verlicht of geen van deze bijwerkingen optreedt. de eerste paar keer dat je colchicine inneemt, hou dan een register bij van elke dosis die je hebt genomen als dat mogelijk.

Neem dit medicijn precies zoals voorgeschreven door je slijm huisarts. Neem het niet meer, niet vaker, en ook niet voor een langere tijd dan je dokter aanbeveelt je mag de dosis niet wijzigen of stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel zonder dat eerst te overleggen met je huisarts. Dit geneesmiddel komt met een bijsluiter. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Stel je huisarts vragen als je vragen hebt.

Je kan dit geneesmiddel met of zonder voedsel gebruiken. Voor patiënten die regelmatig kleine hoeveelheden colchicine gebruiken (preventieve behandeling neem dit geneesmiddel regelmatig zoals aangegeven door je huisarts, zelfs als het goed voelt. Als je colchicine gebruikt om jichtaanvallen te voorkomen, en je gebruikt ook een ander geneesmiddel om de hoeveelheid urinezuur te verminderen in je lichaam, dan kan je waarschijnlijk na een tijdje al te stoppen met colchicine. Echter, als je te snel stopt met het nemen vallen van de geneeskunde, dan kunnen je aanvallen terugkomen of verergeren. Als je colchicine voor bepaalde andere medische aandoeningen gebruikt, moet je het mogelijk voor de rest van je leven gebruiken. Als je colchicine gebruikt om aanvallen van jicht te voorkomen, vraag dan aan je huisarts om andere medicijnen die genomen kunnen worden, als er een aanval plaatsvindt. De meeste mensen ontvangen preventief hoeveelheden colchicine en mogen geen extra colchicine gebruiken om aanvallen te verlichten.

Alleen de beste cialis Alle prijzen op én pagina


Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan je huisarts de dosering of hoe vaak je én of beide van de geneesmiddelen gebruikt veranderen. Aprepitant Atorvastatine fenofibraat fenofibrinezuur Fluconazol fosamprenavir fosaprepitant gemfibrozil Interferon Alfa-2a lovastatine pitavastatine pravastatine reserpine simvastatine tacrolimus Het gebruik van Colchicine met een van de volgende geneesmiddelen kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan in sommige gevallen. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan je huisarts de dosering of hoe vaak je én of beide van de geneesmiddelen gebruikt aanpassen. bezafibraat ciprofibraat Clofibraat digoxine fluvastatine Andere interacties Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Het gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden.

De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen. Tip: het gebruik van dit geneesmiddel met Grapefruitsap wordt afgeraden, om bijwerkingen te voorkomen. Medische problemen: de aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat je je huisarts op de hoogte brengt van je situatie als je een ander medisch probleem hebt, met name: Alcoholmisbruik darmproblemen maagzweer of een andere maagproblemen de kans op maagklachten kan verhogen na gebruik van Colchicine. Ook kunnen sommige soorten maag- of darmproblemen erger worden. Bloedstoornissen (bijvoorbeeld aplastische anemie, granulocytopenie, leukopenie, pancytopenie, of trombocytopenie) Spier of zenuw problemen gebruik kan slechts met de nodige voorzichtigheid, want colchicine kan deze condities verergeren. nierziekte leverziekte colchicine mag absoluut niet worden gebruikt bij patiënten met deze aandoening.

Afvallen met een citroenkuur, hoe werkt het?

In deze gevallen kan je huisarts de dosering body wijzigen, of andere voorzorgsmaatregelen nemen die nodig zijn. Wanneer je dit geneesmiddel inneemt, is het vooral belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts als je én van de onderstaande geneesmiddelen gebruikt. Om de kans op andere interacties te verlagen, is het verstandig om je huisarts ook in te lichten over ieder ander medicijn met of zonder recept dat je gebruikt. Het gebruik van Colchicine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Je huisarts kan wel besluiten om je te behandelen met deze medicatie of een van de andere geneesmiddelen die je neemt te veranderen. Amiodaron, atazanavir, azitromycine, boceprevir, bosutinib, captopril, carvedilol. Claritromycine, cobicistat, cyclosporine, darunavir, diltiazem, doxorubicine, dronedarone. Erythromycine, felodipine, idelalisib, indinavir, itraconazol, ivacaftor, ketoconazol. Lomitapide, lopinavir, nelfinavir, nilotinib, quercetine, kinidine ranolazine ritonavir saquinavir simeprevir sunitinib telaprevir telitromycine ticagrelor tipranavir tocofersolan Ulipristal verapamil Gebruik van Colchicine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig zijn.

Alle goedkope Treinkaartjes April - mei 2018: Blokker

Het zal helpen de problemen veroorzaakt door een ontsteking alleen te voorkomen net zolang als je doorgaat met het te nemen van het geneesmiddel. sommige patiënten met calciumpyrofosfaat depositie ziekte (pseudo) of buikspieren familiaire mediterrane koorts kunnen grotere hoeveelheden colchicine pas gebruiken als er een aanval plaatsvindt, om de aanval te verlichten. Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen: tablet, pil, capsule, bij de beslissing om colchicine te gebruiken, moeten de risico's van het geneesmiddel worden afgewogen tegen de voordelen. Dit is een beslissing die je samen met je huisarts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen: laat je huisarts weten over alle allergieën die je mogelijk hebt, met inbegrip van ooit een ongewone of allergische reactie op dit medicijn of andere geneesmiddelen hebben gehad, en nog andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen. oudere mensen lopen meer kans op leeftijdsgebonden nier- of leverproblemen die voorzichtigheid vereisen en een aanpassing van de dosering voor patiënten die colchicine nodig hebben. Tegelijkertijd colchicine met een ander medicijn slikken: hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen worden gebruikt in verband met interacties tussen beide medicatie, kunnen in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen samen worden gebruikt, zelfs wanneer er een interactie optreed.

Er kunnen ook grote hoeveelheden colchicine worden ingenomen gedurende een korte tijd (enkele uren) wanneer het geneesmiddel nodig is voor een aanval die optreedt te verlichten. De body kans op ernstige bijwerkingen is veel lager bij de eerste (preventieve) vorm van behandeling. Sommige bijwerkingen van colchicine kunnen zeer ernstig zijn. Je kan je huisarts vragen stellen over de voordelen en risico's van dit geneesmiddel. Colchicine is alleen beschikbaar met een recept van je huisarts. Colchicine wordt ook gebruikt om bepaalde patiënten met de volgende aandoeningen te behandelen: Amyloïdose, syndroom van Behçet, cPP : Calciumpyrofosfaat depositie ziekte (pseudo). Levercirrose, pericarditis, sarcoïdose, de volgende informatie kan van toepassing voor je zijn: voor al deze omstandigheden wordt colchicine gewoonlijk regelmatig in kleine hoeveelheden gegeven om ontsteking (preventieve behandeling) te verminderen. Dit verminderd gewoonlijk het optreden van ernstige aanvallen of andere problemen veroorzaakt door een ontsteking. colchicine is geen remedie voor deze aandoeningen.

Anabolen kuur - welkom webshop

Colchicine zit in de herfsttijloos (Colchicum autumnale) en wordt gebruikt ter voorkoming of behandeling jichtaanvallen (ook wel jicht genoemd). Deze aandoening wordt veroorzaakt door teveel urinezuur in het bloed. Een aanval van jicht ontstaat wanneer urinezuur een ontsteking veroorzaakt (pijn, roodheid, zwelling en warmte) in een gewricht. Colchicine geneest jicht niet, maar het zal helpen jichtaanvallen te voorkomen. Colchicine is geen gewone pijnstiller en zal de meeste soorten pijn niet verlichten. Colchicine wordt ook gebruikt om een zeldzame aandoening genaamd familiaire mediterrane koorts (FMK) te behandelen bij volwassenen en kinderen ouder dan 4 jaar. Colchicine wordt op 2 manieren gebruikt. De meeste mensen hebben langdurig kleine hoeveelheden nodig maanden of zelfs jaren om ernstige aanvallen gezondheid of andere problemen veroorzaakt door een ontsteking te voorkomen.

Waarom geen grapefruitsap bij simvastatine
Rated 4/5 based on 661 reviews